Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rakhmat Akilov avtjänar ett livstidsstraff för terroristbrott på högsäkerhetsanstalten Hall utanför Södertälje. Arkivbild.

Akilov påkommen med IS-flagga i fängelset

Rakhmat Akilov dömdes 2018 för mord på fem personer vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Akilov själv menade att han genomförde dådet i terrorgruppen IS namn.

Sedan domen avtjänar han ett livstidsstraff för terroristbrott på högsäkerhetsanstalten Hall utanför Södertälje. Nu har Kriminalvården tilldelat honom en formell varning efter att Akilov blivit påkommen med en egentillverkad teckning föreställande terrorgruppen IS flagga, skriver Expressen.

Teckningen låg gömd i en bönematta i Rakhmat Akilovs cell. Till en början ska han ha försökt neka till att teckningen föreställde IS flagga, men erkände sedan att ritningen var riktad mot IS.

I varningsbeslutet står det att teckningen kan uppfattas som stötande, skrämmande eller provocerande av andra intagna: "Att en enskild intagen innehar teckningar på IS flagga kan också visa på ett stöd av våldsbejakande organisationer från den intagne.”