Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En 47-årig nederländsk man har häktats i Göteborg, misstänkt för för grova narkotikabrott. Arkivbild.

47-åring häktad i stor knarkhärva

En 47-åring misstänks vara hjärnan bakom en stor knarkhärva som omfattar hundratals kilo narkotika. Mannen häktades på söndagen.

Sedan i höstas har Tullverket och Åklagarmyndigheten gripit tolv personer, och samtliga har häktats av Göteborgs tingsrätt, rapporterar Aftonbladet. Enligt kammaråklagare Jonas Lövström vid internationella åklagarkammaren handlar det om stora mängder av narkotika, insmugglad i Sverige av en organisation.

- Vi hoppas att vi har åtgärdat en stor ingång för narkotika till Sverige genom att utreda och förhoppningsvis lagföra det här nätverket, säger Jonas Lövström till TT.

Han vill inte gå in på exakt hur stora mängder det rör sig om.

- Men jag har svårt att se att det här beslaget inte skulle påverka heroinmarknaden med tanke på beslagets storlek, säger Jonas Lövström.

En 47-årig man från Nederländerna misstänks vara hjärnan bakom organisationen. Under helgen fördes han till Göteborg efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats, och på söndagen ställdes mannen inför häktningsdomaren vid tingsrätten.

Misstankarna gäller synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt. Utredningen har pågått sedan i höstas.

47-åringen förnekar brott.

- Han förnekar varje brottsmisstanke att han skulle ha varit delaktig i logistiken med narkotikahandeln över gränserna från Nederländerna till Sverige, säger mannens försvarsadvokat Lasse Salkola till TT.