Olika medieuppgifter har rapporterats kring hur många personer som fördes till sjukhus efter klorgasläckan i Delsbo. Arkivbild.
Olika medieuppgifter har rapporterats kring hur många personer som fördes till sjukhus efter klorgasläckan i Delsbo. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

26 till sjukhus efter klorgasläcka – barn drabbade

Totalt 26 personer har fått uppsöka sjukhus efter en klorgasläcka på det nyöppnade badhuset i Delsbo, däribland yngre barn och äldre personer.

ANNONS

Det var strax efter klockan 12 på torsdagen som polisen larmades om ett giftutsläpp på badhuset i Delsbo utanför Hudiksvall. Olyckan berodde på att saltsyra och natriumhypoklorit hade blandats i en dunk och klorgas uppstått, meddelar Stefan Fröbom vid räddningstjänsten till TT.

Uppgifterna i medier har gått isär kring hur många som fick uppsöka sjukhus efter olyckan.

– Den senaste uppgiften vi fått är att totalt 26 personer ska ha uppsökt sjukhus nio via hjälp av ambulans. Övriga ska ha tagit sig dit på annat sätt. Jag har inga uppgifter om att någon är allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till TT och fortsätter:

ANNONS

– Det är ett brett spektra på personer som är drabbade. Jag vet att det är mindre barn, unga och äldre personer.

Polisen utreder händelsen som arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada. TV4 Nyheterna skriver att räddningstjänsten tog ut dunken ur badhuset som utrymdes. Fastigheten har under eftermiddagen ventilerats.

Torsdagen var första dagen som badhuset hade öppet på ett halvår, efter en stor vattenläcka i oktober.

ANNONS