Minnesstund i Skärholmen centrum den 13 april för 39-åringen som sköts ihjäl i en gångtunnel några dagar tidigare. Arkivbild.
Minnesstund i Skärholmen centrum den 13 april för 39-åringen som sköts ihjäl i en gångtunnel några dagar tidigare. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

18-åring misstänkt för mordet i Skärholmen

En 18-årig man har begärts häktad misstänkt för det uppmärksammade mordet på en pappa i Skärholmen i södra Stockholm.

ANNONS

Mannen var 17 år vid tiden för mordet. TT har varit i kontakt med mannens försvarare som avböjer att lämna en kommentar.

18-åringen sitter sedan tidigare häktad i ett annat ärende, misstänkt för människorov och mordförsök efter en händelse där en pojke under 18 år skottskadades i Skärholmen i december 2023.

Han häktades i det målet knappt en vecka efter mordet.

Det var den 10 april som en 39-årig man sköts ihjäl inför ögonen på sin son när de var på väg till badhuset. Det uppges ha skett i samband med att pappan konfronterade en grupp ungdomar vid en gångtunnel.

ANNONS

– En hypotes är att det är ett snabbt skeende och att en person gör något dumt. Det kan också vara så att det är fler personer som kommit fram till att man ska göra något, har åklagare Ove Jäverfelt tidigare sagt till TT.

Sedan tidigare sitter två tonåringar häktade i ärendet misstänkta för grovt skyddande av brottsling. En tredje yngling är häktad misstänkt för grovt vapenbrott.

Två andra personer har delgetts misstanke i ärendet men är inte frihetsberövade.

Häktningsförhandlingen gällande 18-åringen äger rum under onsdagen.

ANNONS