Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Wikimedia commons

17-åring våldtagen på läktare

En 17-årig flicka våldtogs natten till torsdag på en läktare på Tingvalla isstadion i Karlstad. En man i 20-årsåldern uppges ha gripits under torsdagseftermiddagen. – Vår misstanke är att den anhållne har varit på en fest där även den här flickan har varit, säger Anders Forsman på polisen.

Våldtäkten ska ha ägt rum vid halv tre-tiden på torsdagsnatten. Den 17-åriga flickan hade då varit på en ungdomsfest i Karlstad och blev sedan överfallen i närheten av bandystadion Tingvalla i Karlstad. 

Efter våldtäkten fördes flickan till sjukhus där hon undersöktes.

- Hon mår så klart inte bra, det gör man inte efter något sådant här. Jag vet inte om det här har skett inne på Tingvalla eller utanför, säger Anders Forsman, chef för enheten grova brott i Karlstad. 

Enligt uppgift till Aftonbladet, som var först med att rapportera om händelsen, ska brottet ha skett på Tingvallas läktare. 

En man gripen

Under torsdagseftermiddagen greps en man i 20-årsåldern, och anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

– Vår misstanke är att han har varit på samma ungdomsfest som henne under kvällen. Enligt vår uppfattning har det varit ganska mycket folk på den här festen, men allt är ju relativt. Mer än så här kan jag kan jag inte säga i nuläget, säger Anders Forsman.