Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hovrätten i Göteborg beslöt efter en överläggning att häkta de två män som åtalats för det så kallade HA-mordet i Karlstad 2017. Arkivbild.

Åtalade för HA-mord gripna i väntan på dom

Två män som är åtalade för ett mord i Hells Angels-kretsar i Karlstad häktades i sin frånvaro efter avslutad rättegång – ett tecken på att de kommer att dömas för mordet.

De mordåtalade männen friades tidigare av Värmlands tingsrätt och släpptes ur häktet. De har inte varit frihetsberövade under rättegången i hovrätten i Göteborg, som avslutades i torsdags.

Men på fredagen beslöt hovrätten att männen ska vara häktade i väntan på domen. De greps odramatiskt inom några timmar, skriver GT.

- De är på sannolika skäl misstänkta för mord, säger hovrättslagman Henrik Wiman till TT.

Mordet skedde i november 2017 vid ett hus som Hells Angels disponerade. Såväl de åtalade som den dödade 48-åringen har koppling till klubben.

Tingsrätten ansåg i sin friande dom att andra gärningsmän inte kunde uteslutas. I hovrätten presenterade åklagarna ny bevisning, bland annat dna som hittats i en bil vid mordplatsen.

- Vi har kompletterat bevisningen en del och täppt till några luckor där tingsrätten hade synpunkter, säger kammaråklagare Barbro Brännlund till Nya Wermlands-Tidningen.