Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omkring 4,5 miljoner tv-tittare är berörda av bråket mellan Com Hem och Discovery. Bägge parter hoppas att konflikten snart är löst. Arkivbild.

Ännu ingen lösning i tv-konflikten

Det finns ingen omedelbar lösning i sikte på tvisten mellan Com Hem och Discovery. Konflikten mellan bolagen har nu gått ut över tittarna i snart två veckor – och de kan inte bryta avtalet med Com Hem.

Sedan midnatt den 31 augusti har alla Discovery Networks kanaler varit nedsläckta i de hushåll som har Com Hem. Omkring 4,5 miljoner tv-tittare är berörda.

Konflikten kan komma att bli dyr för framför allt Discovery. 1,5 miljoner kronor om dagen tappar bolaget i reklamintäkter, skriver branschtidningen Resumé.

Läget är dock inte helt nattsvart, förhandlingar pågår och bägge parter hoppas att konflikten snart är löst.

- Det finns alltid ljusning i alla förhandlingar, vi förhandlar fortfarande och vi hoppas att vi kan lösa det här så fort som möjligt, säger Fredrik Hallstan, presschef på Com Hem, till TT.

Obrytbart avtal

Kunder med bindningstid har i dag inte möjlighet att bryta sitt avtal med Com Hem. I stället erbjuds ett femtiotal ersättningskanaler som kompensation, lite beroende på vilket tv-paket de har.

- Vi erbjuder våra kunder andra bra kanaler att titta på, men om det skulle dra ut på tiden får vi se över hur vi kan kompensera dem då. Men än så länge är vårt fokus att lösa det här, säger Fredrik Hallstan,

Dan Panas, presschef på Discovery Networks bekräftar att förhandlingar pågår.

- Vi fortsätter att göra allt vi kan för att få till ett bra avtal som ger oss möjlighet att nå den halvan av svenska folket som vi i dag inte når på grund av konflikten, säger han till TT.

Ingen tidsplan

Fredrik Hallstan vill inte gå in i detaljer kring förhandlingarna, inte heller kring om det finns någon tidsplan.

- Det vore tråkigt att inge förväntningar som vi kanske till slut inte kan hålla. Vi är ledsna att det överhuvudtaget har hänt.

Det är inte första gången som Discovery Networks är inblandat i ett tv-bråk. Tidigare i sommar släcktes Discovery Networks kanaler för 1,5 miljoner tv-tittare som hade Telia-abonnemang. Tv-tittarna fick tillbaka kanalerna drygt ett dygn senare när man kom överens.