Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prisade. Ulrik Munther, Kålle Gunnarsson, Magnus Tideman, Eva-Marie Ivarsson och Ulrika Ahqvist får priser av Hallands akademi.

Pristagare möttes på Halmstads slott

Ulrik Munther, Kålle Gunnarsson, Magnus Tideman och Skårs gård har en sak gemensamt. De tilldelas alla varsitt pris av Hallands akademi i år.

Under tisdagen presenterades årets pristagare på Halmstads slott.

Först ut var Magnus Tideman, forskare på Högskolan i Halmstad, som får Hallands stora akademipris för sina betydelsefulla forskningsinsatser kring funktionshindrade barn och ungdomars möjligheter och rättigheter, skriver Hallandsposten.

Eva-Marie Ivarsson och dottern Ulrika Ahqvist driver Skårs gård i Kungsbacka, som tilldelas Bertebos pris i år. Motiveringen nämnde en påtaglig entreprenörsanda och idérikedom med närproducerat utbud.

Olof von Dalin-priset går till Kålle Gunnarsson från Falkenberg, enligt motiveringen ”ett starkt nav i en kulturverksamhet som engagerar så många människor och ger så mycket”.

Musikern Ulrik Munther, uppvuxen i Kungsbacka, var yngst i skaran. För ”framstående och talangfulla insatser” får han Kulturpriset till prins Bertils minne.

Priserna kommer att delas ut på Kungsbacka teater 4 september.