Läraktig. Singha tycker om att lära sig tricks. Hon och lillmatte Ida Krokström visar en high five.
Läraktig. Singha tycker om att lära sig tricks. Hon och lillmatte Ida Krokström visar en high five.

Pigg valp från Kinna blev best in show

Valpen Singha hade bara deltagit i en utställning tidigare. Ändå gick hon och vann best in show i tuff konkurrens från hela Sverige.

ANNONS
|

Lagotto romagnolo-valpen Singha är en pigg och sällskaplig ungdom på 8,5 månader. Hon har själv ingen åsikt om priset hon just vunnit. Men matte Lina Krokström och uppfödare Pernilla Andersson är desto gladare.

– Enda gången hon reagerade lite under tävlingen, var när hon såg sig själv på storbildsskärmen, säger Pernilla Andersson.

Hon är full av beröm över Singhas förmåga att koppla av och visa sin charmiga sida trots det jätteevenemang som hundutställningen My Dog är.

Utställningen hölls i trettonhelgen på Svenska Mässan i Göteborg och tusentals hundar deltog. Singha utsågs till bästa valp i sin ras. Av alla valpar som var bäst i sina raser (ett 50-tal) valdes just Singha ut som finast av alla, alltså best in show.

ANNONS

– Det tror man ju inte när det skrider in afghanhundar, kommenterar matte Lina Krokström.

Trebarnsfamiljen Krokström har inte haft hund tidigare, även om mamma Lina är uppväxt med hund. Efter att ha tittat på olika raser fastnade hon för just lagotto och tog kontakt med Pernilla som driver kennel i Hajom.

Singhas fullständiga namn är Galottens Singularis. Galotten är efter kenneln och Singularis syftar på att hon var ensam i sin kull, vilket är ovanligt.

Men tilltalsnamnet Singha har också sin lilla historia.

– Singha är ju ett thailändskt öl. Vi var i Thailand år 2005 och hela familjen tyckte det var jättetrevligt. Alla kommer ihåg ölet eftersom det fanns överallt, säger Lina Krokström.

– Dessutom ska det betyda lejon - det passar ju bra!

ANNONS