Per flyttade in i sitt föräldrahem

- Rena fritidsgården, skojar Per Engström om sitt livliga hem. Farföräldrar, barn, barnens kompisar och husdjur får plats i det stora huset på Skräddarevägen.

ANNONS
|

TOFTA. I övervåningen bor Karl-Johan och Aina Severin, som är Per Engströms föräldrar. För några år sedan köpte Per föräldrahemmet och flyttade in på bottenvåningen med sina två barn Kristoffer och Louise.

- Vi bodde i Morup tidigare men det var inte lika barnvänligt, säger Per.

- Nej, man var tvungen att gå över en väg för att träffa kompisar, berättar åttaåriga Louise.

Nu trivs familjen jättebra. Tioårige Kristoffer är nöjd med att det finns mycket utrymme att springa runt på, både inne och ute. Och gott om kompisar finns det också helt nära. Pappa Per konstaterar att det skett en generationsväxling i området.

ANNONS

Huset byggdes år 1909 av en köpman vid namn Lidell.

- Folk kallar fortfarande huset för Lidells. Han byggde det åt sig och sina systrar, berättar farmor Aina.

Att ha barnens farföräldrar i huset är praktiskt när man som Per jobbar natt. Han är svetsare på Getinge. Men inom en snar framtid kommer Aina och Karl-Johan att lämna övervåningen för att bo på Husarö i Stockholms skärgård, åtminstone en stor del av tiden. Karl-Johan kommer därifrån och makarna söker sig tillbaka. Om ett år är båda pensionärer och då kan de tillbringa mer tid i skärgården.

- De får ha kvar ett par rum däruppe ändå, men resten hyr jag nog ut, säger Per.
ANNONS