Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Max bil kvaddades av linjebussen

När Max Rahmquist, 30, var och åt middag hemma hos sina föräldrar i Göteborg fick han ett sms. I meddelandet stod det att en linjebuss hade kört in i hans bil och sedan smitit från platsen, skriver GP.

Söndagsmiddagen fick ett abrupt slut för småbarnsföräldern Max Rahmquist från Askim. Kort efter att han hade parkerat sin Volvo V70 på Norra Hamngatan för att hälsa på sina föräldrar fick han ett sms från ett okänt nummer.
Meddelandet skickades av ett vittne som hade sett hur en blå linjebuss hade kört in i Max parkerade bil och sedan kört ifrån platsen.
– När jag kommer ner på gatan ser jag att hela dörren och sidan på karossen är intryckt. Ena däcket var också intryckt och så var det en hel del blå färg på bilen, säger Max Rahmquist.

Händelsen inträffade strax innan klockan 17.00 på söndagen och i sms:et från vittnet fanns även en bild på bussen som förstörde hans bil.
Efter händelsen försökte Max Rahmquist att kontakta Västrafik som hänvisade honom till bussbolaget Transdev som kör den aktuella linjen.
– Men det gick inte att få tag på någon via telefon då det var helg. Efter mycket om och men hittade jag en mejladress.
Efter att Max Rahmquist skickade iväg ett mejl kom svaret från Transdevs kundservice under måndagen.
I mejlet skriver bussbolaget att de känner till kollisionen. Transdev skriver också att ärendet har skickats vidare till en enhetschef.
Något mer svar än att bussbolaget har kontaktat sitt försäkringsbolag och att Max borde kontakta sitt eget skriver Transdev inte i sitt mejl.
Max Rahmquist har nu polisanmält händelsen. Bilen som han köpte för så sent som ett halvår sedan fick bärgas och står nu på en bilfirma som ska undersöka dess skador.
– Jag tycker det är sanslöst dåligt att en busschaufför bara avviker från en olycksplats och att ingen ens orkar lyfta telefonen för att prata med mig, säger Max Rahmquist.
Som småbarnsförälder är han beroende av sin bil.
– Nu står jag här utan bil med två barn som ska köras till diverse olika ställen. Jag är faktiskt riktigt upprörd över hur det här har hanterats. Att inte jag inte får någon mer respons än ett kort mejl gör mig rent ut sagt förbannad, säger Max Rahmquist.
Anna Långström på Transdevs pressjour bekräftar att en buss från företaget körde in i en bil på Norra Hamngatan under söndagen.
Hon nekar däremot till att det handlar om en smitning från en trafikolycka.

– Av det som jag har fått fram så har föraren inte märkt någonting. Han körde linje 50 och sedan kommer resenärer fram till honom och säger att han kört på en bil som var parkerad. Föraren såg då att bussen hade skador på höger baksida, säger Anna Långström.
Vid 17.50-tiden på söndagen kontrollerade enligt Anna Långström en kollega till busschauffören olyckplatsen och Max Rahmquist krockskadade bil. Bilen fotograferades och även polisen kontaktades om händelsen enligt Anna Långström.
Hur kommer det sig att ni inte har tagit kontakt med personbilens ägare efter en sådan här händelse?
– Det har jag tagit för givet att vi har gjort. Jag ska prata med de inblandade och be dem ta kontakt med ägaren, de har ju alla uppgifter, säger Anna Långström.