Efter att den fejkade annonsen fått spridning går Liseberg ut med en varning.
Efter att den fejkade annonsen fått spridning går Liseberg ut med en varning. Bild: Robin Aron

Liseberg varnar för biljettbluffen

En annons om fribiljetter till Liseberg cirkulerar i sociala medier – men det rör sig om en bluff. Nu varnar det populära nöjesfältet sina följare.
– Det är någon som använder vår logotyp, säger Ebba Källeskog på Liseberg.

ANNONS
LocationGöteborg||

Under de senaste dagarna har en annons på Facebook fått spridning. I den görs gällande att Liseberg ska dela ut fribiljetter till den som deltar i en undersökning.

Men det är faktiskt inte alls sant. Liseberg valde på tisdagsmorgonen att varna för biljettbluffen på sin Facebooksida.

– Det är någon som använder vår logotyp och skriver "grattis, du har valts ut för att delta i vår undersökning och få gratisbiljetter, säger Ebba Källeskog, ansvarig för press och pr på Liseberg.

Lisebergs följare har varnat för annonsen på nöjesfältets Facebooksida.
Lisebergs följare har varnat för annonsen på nöjesfältets Facebooksida. Bild: Skärmdump/Facebook

"Svårt att göra något åt"

Källeskog och hennes kollegor har uppmärksammats om annonsen av Lisebergs följare i sociala medier, som fått upp annonsen i sitt flöde. Hon understryker att Liseberg alltid delar ut eventuella gratisbiljetter i samarbete med utvalda organisationer, som Drottning Silvias barnsjukhus och socialnämnden.

ANNONS

– Om man stöter på den här annonsen på Facebook kan man anmäla den, men annars är det svårt att göra något åt det. Jag tror det har dykt upp något sånt här under tidigare år också, säger Källeskog.

Exakt vad bluffmakarna vill åstadkomma med sin annons är oklart. Men det är i varje fall inte Liseberg som är avsändare – och Ebba Källeskog tycker inte att någon ska fylla i formuläret på hemsidan.

– Jag vet inte exakt vad de är ute efter, men något säger mig att man inte ska lämna personuppgifter, säger Källeskog.

ANNONS