Linn, 17, fast på tåget i nästan två timmar: ”Folk är arga”

Ett växelfel har orsakat stora problem i tågtrafiken mellan Kungsbacka och Göteborg. 17-åriga Linn Blixt var på väg till skolan men fastnade med tåget – hon och övriga resenärer satt fast på tåget i nästan två timmar.
– Alla vill av och folk sitter på golvet för tåget är fullsmockat, säger hon.

ANNONS
|

De inställda turerna har stått som spön i backen under måndagsmorgonen efter att ett växelfel inträffat mellan Kungsbacka och Göteborg.

– Vi har fortfarande ingen prognos i nuläget. Vid tiosnåret kommer vi att ha personal på plats och efter det kommer det säkert dröja runt en timme innan vi har någon prognos, säger Brian Hansen, störningskoordinator hos Västtrafik.

På ett tåg mellan Anneberg och Hede befann sig Linn Blixt, 17, som var på väg till skolan i Kungsbacka. Hon och hennes medresenärer satt fast nästan två timmar.

– Man märker att folk börjar bli lite arga. Alla vill ju av och sitter på golvet. Det finns inga sittplatser, tåget är proppfullt, säger hon.

ANNONS

Man valde även att slå av strömmen.

– De stängde av strömmen så det börjar bli kallt. Det går runt en tågvärd och berättar lite. Efter klockan tio så kommer de och ska laga det här felet säger de, berättar Linn.

Västtrafik: ”Ska evakueras”

Tåget som Linn befann sig på är det enda tåg som har stått still på sträckan under morgontrafiken.

– Det står still vid ett växelfel som inträffat mellan stationerna Anneberg och Hede, säger Linnea Ljunggren, störningskoordinator hos Västtrafik.

Vad händer nu?

– Den informationen vi har fått från SJ är att det kommer att ske en evakuering till ett Öresundståg, och sedan kommer resenärerna att köras till Kungsbacka.

Strax innan klockan elva evakuerades resenärerna.

ANNONS