Kvinna hittade sin stulna trasmatta i grannens hall

Kvinnan såg sin stulna matta hemma hos en granne. Nu åtalas en man misstänkt för stöld i källaren i ett bostadsområde i Vallberga.

ANNONS
LocationVallberga||

En kvinna upptäckte i september att det varit inbrott i hennes källarförråd på Bredgatan i Vallberga. Ett hundratal föremål saknades. Allt från en Moraklocka och diverse möbler till mattor, handdukar och annat husgeråd.

För att ta sig in i det gemensamma källarförrådet krävs nyckel, men porten är öppen om dagarna. Dörren till kvinnans förråd hade brutits upp.

Knackade på hos grannarna

Dagen efter upptäckte fler av grannarna att de haft inbrott i sina förråd. Kvinnan bestämde sig för att gå runt och knacka på hos grannarna för att höra om de gjort några iakttagelser. I hallen i en av lägenheterna såg hon en trasmatta som hon förvarat i källaren. Hennes mamma hade vävt den själv.

ANNONS

Fyndet ledde till att polisen gjorde en husrannsakan och grep mannen som bor i lägenheten. På golven i vardagsrummet, köket och badrummet hittades fler mattor som försvunnit från källaren, liksom en stulen badbalja, trådback och router.

Var Moraklockan och resten av prylarna tagit vägen är oklart. Grannar i hyreshusen har vittnat om mycket spring i källaren efter att mannen fått en inneboende.

”Hittade i grovsoprummet”

Den misstänkte mannen frigavs efter tre dagar, men har nu åtalats för stöld alternativt häleri. Mannen nekar till brott. Han säger att han hittat sakerna i grovsoprummet och köpt en av trasmattorna i en secondhandbutik.

Mannen var påverkad av amfetamin när han greps och i hans bostad fann polisen också 15 skarpa patroner. Därför åtalas han också för brott mot vapenlagen och ringa narkotikabrott. De brotten har han erkänt.

Polisen hittade 15 skarpa patroner i mannens bostad. Där fanns också ”en icke oansenlig mängd narkotika” samt flera andra saker, däribland en elcykel, som polisen tror kan vara stulna. Cykeln och knarket ingår inte i åtalet mot mannen, som vid tillfället hade en inneboende.
Polisen hittade 15 skarpa patroner i mannens bostad. Där fanns också ”en icke oansenlig mängd narkotika” samt flera andra saker, däribland en elcykel, som polisen tror kan vara stulna. Cykeln och knarket ingår inte i åtalet mot mannen, som vid tillfället hade en inneboende. Bild: Polisens förundersökning

LÄS MER:Man misstänkt för inbrott kunde gripas

LÄS MER:Moraklocka och byrå bars ut av tjuvarna

LÄS MER:Fortsatt fuffens i källarförråd på Bredgatan

ANNONS