Kvinna död efter brand i flerfamiljshus i Kungsbacka

En kvinna i 70-årsåldern har avlidit i samband med en brand i ett flerfamiljshus i centrala Kungsbacka under söndagen.
Det var förbipasserande som upptäckte branden och larmade SOS. Flera enheter från räddningstjänsten, polis och ambulans ryckte ut.
– Det var en rejäl brand när räddningstjänsten kom fram, säger Jon Pile, räddningsledare på plats.

ANNONS
|

Strax efter klockan 13.30 larmades räddningstjänsten om en brand i en lägenhet på Kungsgatan i Kungsbacka. En kvinna i 70-årsåldern har dött i samband med branden. Anhöriga är underrättade.

– Det var förbipasserande som ringde in till oss. Det brann i lägenheten längst ned, men vi har inga uppgifter på några fler skador än, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg vid 14-tiden.

Åtta enheter från räddningstjänsten var på plats, samt polis och ambulans.

– Vi har släckt branden både från utsidan och insidan, sade larm- och ledningsoperatören från Räddningstjänsten Storgöteborg.

Lägenheterna har evakuerats

Brandmän från tre stationer var där: Lindome, Kungsbacka och deltidsbrandmännen, rib.

ANNONS

– Det har brunnit i en lägenhet, och det har kommit rök i de andra lägenheterna. Totalt är det åtta stycken lägenheter och personerna som bor där har evakuerats. Nu letar vi glödbränder så att branden inte sprider sig i fastigheten. Det var en rejäl brand när räddningstjänsten kom fram, säger Jon Pile, räddningsledare på plats, till Kungsbacka-Postens reporter vid 14.30.

– Det är avspärrat på platsen. Ingen person har delgivits misstanke om brott, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen och fortsätter:

– Rubricering är allmänfarlig vårdslöshet. Utredningen får visa vad som har föranlett den här branden.

Polisen har hört vittnen och räddningstjänst på plats. Det är oklart vad som orsakat branden.

– De har genomfört en del initiala åtgärder och det tar man med sig in i utredningen för att fastställa vad som hänt, säger Fredrik Svedemyr.

Vid klockan 19 är polisen inte längre kvar på olycksplatsen.

– Vi kommer att göra en brandplatsundersökning, och det blir antagligen i morgon, säger Andreas Odén.

ANNONS