Knivdrama vid Göteborgsskola - flera skadade

Sex unga personer misstänkts ha blivit knivskurna i närheten av Bergsjöskolan i Göteborg. Samtliga skadade har eller kommer att köras med ambulans till sjukhus för kontroll. – Vi har uppgifter om att det kan handla om mellan tre till fem gärningsmän, säger Hans Lippens på polisen.

ANNONS
|

Ett större knivbråk harinträffat i närheten avBergsjöskolan i Göteborg. Enligt polisen har sex personer skadats i bråket. Enligt polisen har samtliga personer skadats med någotform av tillhygge, trogligtvis en eller flera knivar.

– Bråket har startat på Rymdtorget i närheten av skolan och sedan har de skadade tagit sig till Bergsjöskolan. Vi har inga säkra uppgifter på om de skadade är elever på skolan eller inte. Jag har inte heller full information om de skadades ålder och kön, men några är säkert elever på skolan, berättadepolisens presstalesman Hans Lippens timmarna efter bråket.

Kort efter det första larmet uppgav han att en av de skadade ären ung man.

ANNONS

– Hanhar körts till sjukhus för kontroll efter att ha blivit lindrigt knivskuren. Sedan har ytterligare två eller tre elever knivskurits eller blivit slagna. Vi har inte riktigt fått klarhet i vad som här hänt ännu, berättadepolisens presstalesman Hans Lippens.

Skadade är högstadieelever

Senare uppgavpolisen att totalt sex personer skadats i bråket och att samtliga nu har körts i ambulans till sjukhus.

Enligt Bergsjöskolanrektor Maria Kempe Olsson är det högstadielever på skolan som har attackerats.

Hon berättar att skolan har startat upp en krisgrupp för att prata med barnen på skolan om händelsen.

– Krisgruppen pratar med eleverna och polisen och visar dem till rätt platser. Vi planerar också framåt kring hur vi ska ta emot eleverna imorgon. Vi ser väldigt allvarligt på detta. Vi har gjort vårt bästa för att samarbeta med polisen och behålla lugnet på skolan och vi är många vuxna som tar hand om eleverna och svarar på deras frågor, sägerMaria Kempe Olsson.

Jakt efter gärningsmännen

Enligt polisen ska de misstänktagärningsmännen vara några år äldre än de skadade personerna och inte vara elever på skolan.

Enligt polisen utbröt slagsmålet vid 11.30-tiden på förmiddagen. Drygt en timme senare ska tre misstänkta gärningsmän ha återvänt till skolan.

– Det är först då vi larmas till platsen. Just nu är det lugnt på skolan.Vi är på plats och fortsätter att samla in information om vad det är som egentligen har hänt, säger Hans Lippens.

ANNONS

Polisen söker ävenefter de misstänkta gärningsmännen som ska ha lämnat skolan tio minuter innan polisen fick larmet klockan 12.34.

Upp till fem gärningsmän

En av männen baren blå dunjacka och de övriga två barsvarta jackor.

– Vi har uppgifter på att det ska handla om tre eller upp till fem gärningsmän. Vi har fått lite olika uppgifter. Vi fortsätter att samla in information och håller målsägandeförhör och vittnesförhör och vi kommer även att följa med de skadade till sjukhuset, säger Hans Lippens.

Inga av de skadade personerna är vad polisen vet allvarligt skadade.

Ingen person hade vid 13.30-tiden gripits misstänkt för knivattackerna.Vad som ligger bakom knivbråket är för polisen i nuläget okänt.

– Det är för tidigt att säga något om motivet. Vi håller som sagt på att inhämta information för att bilda oss en uppfattning om det. Det finns väldigt många vittnen till händelsen och nu ska vi också fortsätta att prata medde målsägande på sjukhuset,säger Hans Lippens.

"Fått namn på tänkbara gärningsmän"

Under eftermiddagen har polisen också fått flera tänkbara namn på vilka gärningsmännen kan vara.

– Vi har fått flera olika namn på tänkbara gärningsmän, men kan inte peka ut någon misstänkt än då det fortfarande handlar om för lösa uppgifter. Nu fortsätter vi att sammanställa informationen vi har fått in och vi har också inlett en förundersökning om grov misshandel, säger Hans Lippens vid 14-tiden.

ANNONS

Söker med hundar

Polisen har under eftermiddagen spärrat av ett område vid Rymdtorget där knivattackerna ska ha ägt rum. Vid 13.55 hade polisen inte hittat något misstänkt vapen som använts vid bråket.

– Vi har inte hittat något brottsverktyg än. Vi har hundpatruller i området som är ute och söker. Jag vill betona att bråket inte har inträffat på själva skolan vilket vi först fick till oss. Skolan har varit behjälpliga då bråket inträffat i närheten av skolan, säger Hans Lippens.

GP:s reporter vid platsen berättar att området som polisen har spärrat av ligger precis intill en gång in mot ett bostadsområde alldeles intill skolan.

– Det är ganska lugnt vid platsen. När vi kom hit såg jag en ensam kille ligga på en bår inne i en ambulans. En annan kille leddes in i en ambulans med ett bandage på armen. Inga personer ska vara allvarligt skadade av den informationen vi har fått på platsen, säger GP:s reporterUlrika Karlsson.

Vid 14.20-tiden hävde polisen avspärrningarna intill bostadsområdet.

ANNONS