Katastrof om Falkenberg förlorar sin visfestival

ANNONS
|

Under två dagar sommaren 2008 besökte jag Visfestivalen i Falkenberg, både som artist och åskådare. Det tisslades och tasslades om nästa års festival och en olyckskorp kraxade i mitt öra: "Det kan nog finnas risk att denna kulturella skatt går ur tiden."

Ur led är tiden, tänkte jag. Att världen är galen och sjuk känner vi ju alla till, men så galen att Visfestivalen skulle "Gå ur tiden" vore mer eller mindre en katastrof för både Falkenberg och hela Sveriges visvänner.

Jag älskar Falkenberg! En fantastisk liten stad, full av vänliga och goda människor. En liten stad med en stor visfestival. Jag har lirat i ett 40-tal år och har väl besökt alla liknande festivaler runt om i Sverige. Vill bara säga det, Falkenberg och Visfestivalen är pärlan bland dem alla. Välorganiserad, välkomnande och där jag vet att alla vi artister och publiken stormtrivs tillsammans. Publiken ja, ni är sannerligen mina hjältar som trots regn och skitväder under paraply entusiastiskt har deltagit i alla dessa konserter under alla dessa 25 år som festivalen har pågått.

ANNONS

Vad är det då som hotar? Jag vet inte. Kanske kan det vara så att de styrande inte förstår storheten i att ha en egen kulturscen som verkligen har satt Falkenberg på världskartan, eller är det någon form av jantelag som gäller?

Eller är det så enkelt att man lätt blir "hemmablind"?

Låt olyckskorparna kraxa bäst de vill!

Undertecknad och många, många med mig låter hälsa "Upp till kamp för Visfestivalens bevarande för all framtid".

Goda hälsningar

Göran Ringbom

,

Artist och musikant med vänner

ANNONS