Hund borta efter olycka – stort engagemang på Facebook

En hund sprang bort i samband med olyckan som inträffade på E6 vid Stråvalla under måndagen. Letandet har skapat stort engagemang – både på Facebook och i verkligheten.
– Vi kommer fortsätta att leta, säger Chanelle Stirling, arbetskamrat med hundägaren.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid som olyckan på E6 inträffade. I samband med olyckan fick två personer föras till sjukhus, men en hund ska också ha suttit i en av bilarna.

– Den sprang i riktning mot Rya. Det ska enligt uppgift vara en schäfer. Vi har inte hittat den ännu, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Hunden heter Sigge

På eftermiddagen var hunden, som heter Sigge, fortfarande inte hittad – lika så på tisdagsmorgonen.

– Den är inte fångad, vi har även varit ute i natt och letat, säger Chanelle Stirling arbetskamrat med hundägaren.

Även polisen har varit ute och letat.

– Vi har haft patrull och hundpatrull ute, säger Jessica Johansson, stationsbefäl på Varbergspolisen.

ANNONS

Stort engagemang på Facebook

Flera trådar har startats på Facebook om den försvunnen hunden. Flera personer vittnar om att de har sett hunden och vissa skriver att de till och med nästan har försökt fånga in honom.

– Det är många som har skrivit i grupperna, men vi har inte fått bekräftat att någon har fångat in den. Men många har sett den, säger Chanelle Stirling.

Vännerna letar efter Sigge

Chanelle berättar att Sigge senast ska ha setts nära ett industriområde i Rya och vid företaget Victorsson industrier.

– Vi ska försöka göra en samlad insats för att hitta hunden. Men vi vet inte hur det blir med den än. Vi har blivit uppringda av så himla många och alla vill hjälpa till. Vi ska fortsätta leta, säger hon.

Enligt inlägget som ligger ute på Facebook, ska man inte ropa på Sigge. Han kan känna sig trängd då.

Vid lunchtid på tisdagen letade Lis Kallén, Chanelle Stirling och hunden Rosie ut för att leta efter Sigge.
Vid lunchtid på tisdagen letade Lis Kallén, Chanelle Stirling och hunden Rosie ut för att leta efter Sigge. Bild: Marie Larsson

Klockan 06.00 på tisdagsmorgon syntes Sigge till vid ridhuset i Rya, och vid lunchtid hade ett gäng begett sig ut för att leta efter hunden. Lis Kallén, Chanelle Stirling och Therese Amström är kollegor med ägaren Johanna. För att få lite extra hjälp hade de med sina två hundar, Molly och Rosie.

– Vi tog med Molly (den svarta hunden med vit nos) för han är Sigges enda vän, de brukar leka på kontoret, säger Therese Amström.

ANNONS

Klockan 12.00 hade Sigge fortfarande inte hittats. Men hoppet har inte lämnat än.

– Om vi inte hittar hunden nu får Jörgen Persson, som har en schäfertik komma ut, och leta. De hade hittat Sigge i går, men han vägrade komma fram. Men han hann att smita i väg igen, säger Therese Amström.

ANNONS