Hemligt poängsystem

ANNONS
|

Nu vet jag varför lastbilsförarna korkar igen för andra trafikanter i Varbergs centrum. Jo, jag vet att de har en bedrövlig arbetsmiljö. Det är trångt och bökigt på många gator för den som ska leverera gods.

Chaffissarna har ett eget, hemligt, poängsystem. Den som kan ställa till mest oreda under en vecka får högst poäng och slipper betala det gemensamma fikat på fredagen.

Det har jag hört med egna spetsade öron.

De hade jättekul. Själv låtsades jag som om det regnade.

- Jag blockerade trafiken på Borgmästargatan, mellan stenpålarna, i en halvtimme. Först stod jag och tittade i smyg på eländet Sedan gick jag iväg för att äta. Tio uppretade bilister störde sedan min lunch med upprepat tutande. Jävla miljömarodörer.

ANNONS

Nja, kompisarna var sådär impade. Det är inte svårt att ställa till problem där. För nattliga jeanstjuvar är det däremot lätt som en plätt att ta sig fram, bara att köra in i en butik och tuta därifrån i 170, med kläder för halvmiljonen. Två poäng bara.

- Jag ställde mig utanför apoteket på Östra Långgatan. Sedan parkerade en annan lastbil snett framför. Personbilarna tvingades kryssa mellan gående och cyklister på trottoaren.

Det väckte en viss munterhet hos de andra chaufförerna men räckte bara till en fyrpoängare. Som de fick dela på.

Nummer tre berättade att han kört om en långtradare på motorvägen, riktigt segkört i semestertrafiken. I backarna upp mot Sanderssons i Väröbacka, efter en mil sida vid sida, hade han tre kilometer kö bakom sig.

Bra i och för sig, men kollegorna tyckte att han var ute och cyklade. Fel gren att stöka till trafiken utanför stan.

Med allvarlig min berättade chaufför som kör potatis att han parkerat på Bäckgatan. Vid sidan av en annan lastbil.

- Jag brukar göra det. Visa min makt. Det blir kö ända ner till Systemet.

Applåder.

ANNONS

- En kolerisk journalist dök upp och gick upp i falsett, han skrek att jag blockerade infarten till hans arbetsplats. Han hade 17 artiklar att skriva och var helstressad.

Fem poäng. Chauffören fortsatte:

- Han gav upp och parkerade där det bara är en timmes parkering. 500 i böter efter tio minuter. Då stack jag...

Jublet visste inga gränser. Han fick tio poäng till och lovades gratis fika även nästföljande fredag.

Detta är ABSOLUT sant. Men jag kan ha missuppfattat något, även den bäste kan höra fel.

ANNONS