Våldsbrott vid Linehedsparken

Under söndagskvällen, vid klockan 20.18, beordrades ett flertal polispatruller till Slättvägen i Halmstad. Där hade en man i 40-årsåldern blivit svårt misshandlad och knivskuren av två gärningsmän.

ANNONS
|

Strax efter 20-tiden på söndagskvällen spärrade polisen av ett cirka 3 000 kvadratmeter område intill och söder om Linehedsparken, invid Andersbergsringen i Halmstad.

Under söndagskvällen, på Slättvägen i Halmstad, ska en man i 40-årsåldern ha blivit knivskuren och svårt misshandlad. Två gärningsmän flydde från platsen men kunde senare under kvällen gripas.

– Vi utreder ett våldsbrott. En person har körts till sjukhus och vi letar efter en gärningsman, bland annat med en hundpatrull, berättade Fredrik Arvidsson, som är yttre polisbefäl, vid 22-tiden på söndagen då insatsen fortfarande pågick.

Han tillägger att det inte har handlat om dödligt våld, utan personen som kördes iväg med ambulans hade påträffats skadad.

ANNONS

Händelsen rubriceras som försök till mord och mannens skadeläge beskrevs under söndagskvällen som allvarligt men stabilt.

Förutom en handfull polisiära utryckningsfordon hade polisen i Halmstad vid 22-tiden också brottsutredare på plats i bostadsområdet.

Misstänkta anhållna

Ett vittne till insatsen berättar för tidningen att polisen också tog hand om vad som föreföll vara ett antal klädespersedlar, vilka låg spridda på cykelbanan intill en parkbänk. Detta var i centrum av det område som man samtidigt spärrade av.

Gärningsmännen som flydde från platsen greps senare under söndagskvällen och är i nuläget anhållna misstänka för mordförsök.

– Vi fick ganska tidigt på platsen en aning om vilka de här männen var. De är nu anhållna och hämtade till förhör, uppger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Andreas Odén, vakthavandebefäl vid polisen, beskriver under måndagsmorgonen den skadade mannens läge som fortsatt allvarligt men stabilt.

Brottsplatsen spärrades initialt av men avspärrningarna släpptes senare under söndagskvällen.

– Det kommer fortsätta bedrivas polisarbete i dag men på andra håll, i form av utredning och spaning, säger han.

ANNONS