Stort bråk på Kattegattgymnasiet

Ett stort bråk bröt ut på Kattegattgymnasiet under onsdagseftermiddagen. Enligt polisens uppgifter ska det röra sig om en uppgörelse mellan två grupperingar. Under torsdagen kommer det finnas extra stöd för elever och personal som känner oro efter händelsen.

ANNONS
|

Under tidig eftermiddag larmades polis och ambulans till Kattegattgymnasiet i Halmstad med anledning av ett större bråk med flera inblandade.

– Det är rektorn som ringer till oss larmar. Det ska vara stökigt på platsen och enligt uppgifter är det ett 40-tal ungdomar som är involverade, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Bråkat utspelade sig precis innanför huvudentrén till skolan. Rektorn Frank Wedding berättar att han hade kontaktat polis redan innan slagsmålet bröt ut.

– Det var lite spänd stämning. Ungdomar hade samlats nere i entrén och var upprörda, då förstod vi att något var på gång och försökte prata med dem. Jag var faktiskt i telefon med en polis medan det drog igång, säger han.

ANNONS

Person slagen med hammare

Enligt polisen ska bråket ha handlat om en uppgörelse mellan två grupperingar. En hammare har anträffats och tagits i beslag.

– Det är två personer som ska ha blivit slagna enligt våra uppgifter. En hävdar att den blivit slagen med hammaren, men det ska inte ha gett någon allvarlig skada, säger Stefan Gustafsson, också presstalesperson för polisen.

Enligt tidiga uppgifter var det också tal om att någon som var inblandad i bråket ska ha burit kniv.

– Det pratas om kniv, men det är ingen som kan bekräfta att det är så och vi har inte hittat någon, säger Thomas Fuxborg.

Personer utanför skolan inblandade

Frank Wedding kan inte uttala sig om vad det finns för grupperingar bland eleverna men bekräftar att även personer utanför skolan varit inblandade i bråket.

– Det samlades flera personer, antagligen före detta elever och även någon annan som inte går på skolan som var inblandade i själva bråket. Vi fick ut dem väldigt fort, säger han.

Efter att polisen varit på skolan i över en timme uppgavs senare att situationen hade lugnat ner sig. En person fick följa med polisen för förhör och två anmälningar har upprättats. En om misshandel och en om försök till grov misshandel. Ingen har blivit allvarligt skadad.

ANNONS

– Det var dramatiskt naturligtvis, säger Frank Wedding.

Extra stöd och resurser i morgon

Efter händelsen kunde skoldagen fortsätta som vanligt. Under torsdagen kommer det finnas ett extra stöd för elever och personal som känner sig oroliga. Skolledningens krisgrupp kommer också samlas.

– Vi kommer träffas imorgon för att informera om vad som hänt och utvärdera hur vi hanterat det. Det är en rutin som vi alltid har, säger Frank Wedding.

Varken skolan eller polisen har än gått ut med uppgifter om vad bråket handlat om.

– Vi ser inte att det var något skolrelaterat men det får polisen utreda, säger rektor Frank Wedding.

ANNONS