Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Warborn och Hadzialic om det historiska beslutet

Jörgen Warborn (M) och Aida Hadzialic (S) är besvikna över Storbritanniens val.

Det historiska beskedet kom strax före klockan sex på midsommaraftonen, och det var oerhört jämnt i omröstningen. Men det hela slutade med att 51,9 procent röstade för att lämna EU och 48,1 procent röstade för att stanna.

Jörgen Warborn (M) är förvånad över beskedet.
– Det är naturligtvis väldigt olyckligt för Sverige och Europa. Det var tajt in i det sista och jag trodde det lutade åt rätt håll. Det var olyckligt att de nu går ut, säger riksdagsledamoten. 
Hur tror du att Sverige kommer påverkas?
– Sverige och Storbritannien står ofta på samma sida i EU-frågor. Nu har vi tappat en allierad partner. Storbritannien är den fjärde största handelspartnern för svenska företag, så det bli viktigt att det blir en ordnad process, säger Jörgen Warborn.

Även gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) är besviken över att Storbritannien väljer att gå ur EU.
– Jag känner stor sorg och tycker det är en allvarlig händelse. Detta påverkar hela Europa och världen. När det blåser måste vi stå starka tillsammans och visa att vår union är vägen framåt.
Hon fortsätter:
– Europa har aldrig haft det så bra som just nu, historiskt sett. EU har skapat fred mellan länder och det är enormt viktigt och inget man ska ta för givet. 

Läs också: 

Storbritannien – ett land i chock 

Löfven: "En väckarklocka för Europa"  

Britterna jublar – och svär 

Brexit väcker krav på ändrat EU 

Skottar kan rösta om självständighet