Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vittnen hjälpte polisen stoppa vårdslös förare

Vittnen slog under torsdagskvällen larm om en förare som körde vårdslöst och trafikfarligt på E6 och vidare in mot Kungsbacka. Polisen fick stopp på bilen inne i centrum och föraren misstänks nu för drograttfylleri, narkotikainnehav och grov olovlig körning.

Det var strax före 18 på torsdagen som polisen fick in vittnesuppgifter om den vårdslösa föraren som färdades söderut på E6 i höjd med Lindome.

En annan bilist följde efter bilen och såg då hur föraren upprepade gånger utsatte andra trafikanter för livsfara, uppger polisen.

Föraren ska ha svängt av E6, gjort ett stopp vid Mc Donalds och därefter kört ut på motorvägen igen. Vid avfarten mot Fjärås svängde bilen åter av E6. Enligt ett vittne körde föraren om en annan trafikant på insidan och fortsatte in mot Kungsbacka.

När bilen kommit in i centrala Kungsbacka hann polisen ikapp och kunde stoppa färden.

I bilen färdades två personer, en manlig förare och en kvinnlig passagerare.

Föraren misstänks nu för drograttfylleri, narkotikainnehav och grov olovlig körning. Enligt polisens presstalesperson är han troligen även misstänkt för ett flertal trafikbrott.

Kvinnan misstänks för narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

På sin hemsida berömmer polisen vittnena som slog larm om händelsen.

”Föredömligt beteende när det gäller information till polisen. Detta kan ha förhindrat både farliga olyckor och personskador i trafiken,” skriver presstalesperson Stefan Gustafsson.