Mycket att stå i. Suzzie Wahlström driver själv butiken, så för att slippa stänga kommer hon att jobba med de fyra buketterna före öppning på lördag. Hur buketterna ska se ut är än så länge hemligt.
Mycket att stå i. Suzzie Wahlström driver själv butiken, så för att slippa stänga kommer hon att jobba med de fyra buketterna före öppning på lördag. Hur buketterna ska se ut är än så länge hemligt.

Vinnarna ska blomma ut

När lördagens segrare i Andra chansen jublar håller Suzzie Wahlström extra koll. Inte på artisterna – utan på segerbuketterna som hon har gjort.

ANNONS
|

I drygt ett år har Suzzie Wahlström drivit Fröken Wiolas Blomsterverkstad i Söndrum. Det är en liten butik där hon jobbar själv. Därför blev hon lite förvånad när hon i höstas blev uppringd och tillfrågad om hon ville sätta ihop segerbuketterna när Melodifestivalen skulle komma till Halmstad.

– Jag vet inte riktigt varför de valde mig. Men jag är ansluten till Euroflorist, som frågade om jag var intresserad. ”Det är klart”, sade jag.

De senaste veckorna har hon följt tävlingen. Dels för att hon gillar programmet, dels för att se hur buketterna har sett ut i andra städer.

–Jag var nervös i lördags så att de inte hade tagit något som jag hade tänkt använda. Men så var det inte.

ANNONS

Hon får själv komponera ihop buketten, men hur den ska se ut vill hon inte avslöja. Stilen kommer att vara typisk hennes, vilken hon beskriver som färgglad.

– Jag saknar lite blingbling i de senaste buketterna. Inte mycket glitter och glamour, vilket det här eventet är.

Det enda hon kan berätta är att buketterna kommer att innehålla ginst, för att representera Halland. De kommer att vara stora. Kravet är minst 40 centimeter i diameter.

– Det är svårt tekniskt, och det gäller att de håller. Vinnarna kan ju vara segerrusiga och slänga omkring med buketterna, och då vill man inte att blommorna faller av.

Som om lördagens tävling inte vore nog ska hon dessutom göra bordsdekorationer till torsdagens välkomstmiddag, efter att de ursprungliga floristerna hoppat av. Men inte heller här tvekade hon, trots att det blir bråda dagar med att sätta ihop 100 dekorationer.

– Jag fick börja tänka ut idéer medan vi pratade i telefon när de frågade mig, berättar hon.

Blommor är inget som man kan göra i ordning långt i förväg, utan lördagens buketter sätter hon ihop samma dag. För att hinna tar hon in en tjej extra som hjälper till. Men hon är taggad inför uppgiften.

–Jag hoppas att folk ser att man gör ett bra jobb. Det här är bra för floristhantverket i stort.

ANNONS
ANNONS