Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vinnaren i HN:s vårbildstävling 2021

Bland många starka bidrag har juryn till slut korat en vinnare i HN:s vårbildstävling. Personen bakom det segrande bidraget är Michael Wahlgren från Varberg.

Alla bilder som deltagit i tävlingen har antingen mejlats in eller taggats med #hnvår på Instagram.

Det vinnande bidraget är taget i Gässlösa naturreservat utanför Rolfstorp. En närbild som fokuserar på en vitsippa, som tycks suga åt sig allt ljus från den strålande solen i bakgrunden.

Här är juryns motivering:

”I ett vackert motljus sträcker sig en av vårens käraste budbärare. Den exakt placerade skärpan gör att ståndarna i vitsippans poppar ut i bilden. De lyser som små satelliter redo att slänga sig i en omloppsbana runt den värmande vårsolen som vi alla längtat så mycket efter denna vår.”

Vinnaren är Michael Wahlgren, som lägger beslag på ett presentkort värt 500 kronor. Han blir glad när HN ger honom beskedet.

– Det känns kul, det är inte direkt så att man brukar vinna något.

Berätta lite om fotot.

– Det var lite av en slump. På väg hem från ett annat ställe stannade jag till i Gässlösa då det finns många vitsippor där. Jag har en grej att jag varje vår ska hitta den perfekta vitsippan. Jag fick jobba länge för att få fram det och jag kröp runt på backen tills jag hittade en i motljuset.

Varför skickade du in just det fotot?

– Vitsippor är kanske det tydligaste vårtecknet och av mina vårbilder är det nog bland de bättre.

Hur länge har du fotograferat?

– Det är en hobby jag har och har haft länge. Jag skaffade min första kamera 2009 och även när jag var liten sprang jag runt med någon enkel kamera.

– Framför allt gillar jag att fota natur och landskap. Det är det jag tycker är roligt då jag gillar att vara ute i naturen, samtidigt som det är tacksamma motiv.

Fotnot: Om man är intresserad av att se fler av Michael Wahlgrens bilder kan man ta en titt på hans Instagramprofil: instagram.com/michaelwahlgren.se

LÄS MER: Skicka in din finaste vårbild och vinn pris