Villa brinner i Halmstad

En villa på Snöstorp i Halmstad började brinna på torsdagen. Ett 20-tal brandmän larmades till platsen.

ANNONS
|

Klockan var 10.19 på torsdagsförmiddagen när räddningstjänsten fick larm om en villabrand i Snöstorp. Genom sitt fönster hade en granne sett hur öppna lågor slog ut genom villans takkupa.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka de värsta lågorna – men när HP anlände till platsen en halvtimme efter larmet hade man fortfarande inte läget under kontroll.

Räddningsledaren på platsen, som hade hjälp av ett 20-tal kolleger, berättade för HP att det brann i konstruktionen, alltså i både väggar och tak, och att man räknade med att vara kvar åtminstone ett par timmar till. Räddningsledaren förklarade också att den typen av bränder är svårsläckta. När man börjar släcka i ena änden av taket kan branden sprida sig till nästa del.

ANNONS

Två brandmän skickades upp i en stegbil där man stegvis plockade bort takpannor för att komma åt och släcka. Man bröt också loss plankor från träfasaden. Nerifrån marken använde man sedan en värmekamera för att se hur man skulle gå vidare.

Enligt både räddningsledaren och en av poliserna som fanns på plats var huset tomt när branden startade och det förelåg heller ingen spridningsrisk.

Polisen har upprättat en anmälan, men det finns i nuläget inget som tyder på att det har begåtts något brott.

ANNONS