Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Veteranpoolen ska anställa hundra nya medarbetare

Intresset för Veteranpoolens tjänster har aldrig har varit större. Privatkunderna har ökat kraftigt under corona och nu blir även företagskunderna fler. Tom Jönsson har nu det digra arbetet att hitta 100 nya medarbetare.

Efterfrågan på Veteranpoolens tjänster har varit stor under coronapandemin och allt tyder på att efterfrågan kommer att fortsätta. Totalt i Sverige siktar företaget på att nyanställa 2 500 medarbetare. 100 av dessa kommer Tom Jönsson som driver Veteranpoolen i Varberg och Falkenberg att anställa.

– Idag har vi 270 pensionärer i poolen. Vi ser tydligt att intresset bland kunderna ökar och vi behöver bli fler för att möta den efterfrågan, säger Tom Jönsson.

Corona har inte påverkat verksamheten

De senaste tre åren har verksamheten växt med trettio procent per år. Pandemin har inte satt stopp för den utvecklingen. Och nu växer också andelen företag som anlitar Veteranpoolen.

– Det är kul, jag skulle säga att idag är ungefär trettio procent av kunderna företag, säger Tom Jönsson.

Vad den kraftiga ökningen av företagskunder beror på har Tom Jönsson ingen klar analys över. Att företag vill ha en mix av unga och rutinerade kan vara en orsak siar han.

– Det ger en bra dynamik, säger Tom Jönsson.

Inga problem att hitta ny personal

Jakten på den nya personalen kommer inledas under hösten. Att det ska bli några problem att hitta kompetent personal tror inte Jönsson. Intresset för att jobba högre upp i åldrarna är stort enligt honom.

– Men inte alla som söker får jobb. Vi vill ha rätt man eller kvinna på rätt position.

Friheten och valfriheten kan vara det som lockar. Arbetstagaren väljer själv hur mycket denne vill arbeta och när.

– En del jobbar en timma i veckan andra jobbar trettio.

Könsfördelningen är ungefär femtio femtio mellan kvinnor och män. Men åldersspannet på de som arbetar är stort. Den yngsta är 62 år och den äldsta är 87 år.

– Flera har jobbat i tio år. Andra jobbar några år och trappar långsamt ned sedan kliver de av. Man väljer själv när man inte vill jobba mer.

Får ni någon kritik för att ni skulle ta arbetstillfällen?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi håller samma priser som andra. Det är en hederssak tycker jag. Vi får ofta jobb som till exempel större byggföretag tackar nej till. Vi konkurrerar inte med dem utan kompletterar marknaden, säger Tom Jönsson.

LÄS MER: Stor efterfrågan på veteraner under pandemin