Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

"Var inte restriktiv i flörtandet"

Sommaren ses ofta som kärlekens årstid. Men hur gör man egentligen för att hitta en rolig semesterflört? Dejtingexperterna Jay Lindelycke och Andreas Bengtsson visar vägen till romans i HN-land.

– Man ska inte krångla till det, då rinner det lätt ut i sanden. Det är bättre att föreslå något enkelt än att det inte blir något alls, säger Jay Lindelycke. 

Han ska återkomma flera gånger till att initiativtagandet är en nyckel till att få flörta och dejta. Och han har en del erfarenhet av hur det brukar gå till. Tillsammans med Andreas Bengtsson har han startat dejtingappen GoodOnes. Tidigare arbetade båda två på Varbergsbaserade Mötesplatsen, en annonssida på nätet för den som vill letar efter kärleken. De menar att det kan vara bra att inte ta dejtandet på så stort allvar. 
– Folk förstorar det här med dejtandet. Man behöver inte linda in så mycket, är den andra personen intresserad så är det bara att fråga. Och en promenad tar ju inte så lång tid, säger Jay Lindelycke. 

Promenad är de två dejtingexperternas bästa förslag på aktivitet för en första träff. Man behöver inte ha ögonkontakt om man är blyg, man kan prata om det man ser runt omkring sig och det tar inte så lång tid. Det är nämligen viktigt att ha tid för många dejter. 
– Var inte restriktiv i flörtandet. Alla dejter klickar inte, man får bara gå på flera stycken så kommer några kännas bra. Ju fler man flörtar med, ju fler har man att välja på. Ge dig själv så många chanser som möjligt att träffa rätt, säger Jay Lindelycke. 

Frågan är då hur man ska hitta alla de här personerna att flörta med. Självklart tycker grundarna till appen att det är ett bra sätt att hitta många singlar på samma plats. Och visst är det så att inte bara hemsidorna är populära längre. Många träffas på mobilappar som Tinder, Happn, Badoo och Happy Pancake. Men Jay Lindelycke och Andreas Bengtsson menar att det är samma tips som gäller både på nätet och när man träffar någon i verkligheten. 
– Bara säg hej, fundera inte ut någon komplicerad vits eller så. Man märker rätt snabbt om någon är intresserad, säger Andreas Bengtsson. 

När man sedan ska gå på dejt är deras bästa förslag att vara engagerad i den andra personen och situationen. 
– Man måste ju visa intresse för den andra personen. Det tycker ju alla om, att man bryr sig om, lyssnar och inte bara pratar om sig själv. Men det kan också vara bra att ge lite information om sig själv. Man kan ju ställa en fråga och berätta något samtidigt. Typ ”Jag ska gå på Coldplay i helgen, vad är din plan för helgen?", säger Jay Lindelycke.