Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Vad minns du bäst från 2016?

HN frågade fyra välkända ansikten från Varberg och Falkenberg.

Vad minns du bäst från 2016?

Emma Knyckare, komiker och programledare, från Rolfstorp, bor i Göteborg. 

– Jag gifte mig och sedan fick jag ju ett jättefint stipendium från er på HN. Sedan har det gått så himla bra för många av mina vänner. Till exempel har min svägerska Matilda Sjöström öppnat sin egen studio, min kompis Julia har släppt en fotobok och en annan kompis, Amanda, har satt upp sin första teater. De har gjort feta saker och man blir ju väldigt glad när det går bra för dem runt omkring sig. Jag blir varm i hjärtat och känner mig stolt.

– Till nyår slutar jag på radion och sedan ska jag skriva en bok. Det blir roligt och något annorlunda, det ska bli skitgött. Annars har jag svårt att komma på något bra som har hänt under 2016, det är bara massa skit. Det enda bra jag kan komma på är att man har infört IVF för ensamstående kvinnor. 


Tobias Persson, komiker, författare, skådespelare, uppväxt i Falkenberg men bor i Stockholm. 
– Jag gjorde min show ”Du måste skämta!” i Stockholm efter att Trump hade vunnit presidentvalet på natten. Samtidigt var det snökaos i stan och alla kände någon som suttit fast på broar eller någonstans i typ fem-sex timmar. Det var en märklig och olustig stämning i lokalen som gick att ta på. Det var så konstiga förutsättningar att adressera en lamslagen publik och försöka värma upp den mänskliga kylan. En av de märkligaste föreställningar jag gjort. Men det gick väldigt bra.


Tilde Johansson, student, Falkenberg.
– Det var nog när jag hoppade 6,50 meter på världsungdomsspelen. Jag "persade" så himla mycket, det var lite överraskande. Jag kom upp på en ny nivå och dessutom blev jag uttagen till ungdoms-Finnkampen.


Martin Svensson, författare och före detta artist, från Varberg, bor i Stockholm. 
– Det är främst två grejer. Den ena grejen var när jag såg min 12-åriga sons teaterpremiär. Han spelade i "Allt eller inget" på Intiman i Stockholm. Det var otroligt kul och väldigt stort att se. Jag har ingen som helst talang för teater och därför är det så kul att han har det så naturligt. Han har verkligen en talang och det var så otroligt häftigt att se. 
– Sedan har det varit jättekul med alla bokprojekt som jag jobbar med. Nästa år släpps Samantha Fox självbiografi som jag och min kollega Leif Eriksson har jobbat med och det var kul att vi kom igång med det arbetet under året. I år släpptes Alexander Gustafssons (The Mauler) bok som vi också har jobbat med. Vi har rest med Alexander under två år vilket har varit jättekul. Han är en stor stjärna, inte minst i USA, och vi var med och fick se och uppleva allt det där - men var samtidigt helt betydelselösa. Att skriva andras böcker passar mig väldigt bra och för mig är det en ynnest.