Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Therese Mårtensson är verksamhetschef på Läjeskliniken i Varberg. Hon är positiv till regionens beslut att tillfälligt stänga tidsbokningen för vaccinering. Bild: Annika Karlbom
Therese Mårtensson är verksamhetschef på Läjeskliniken i Varberg. Hon är positiv till regionens beslut att tillfälligt stänga tidsbokningen för vaccinering. Bild: Annika Karlbom

Vårdcentralschefen: En del blir arga och besvikna

Läjesklinikens chef Therese Mårtensson är positiv till Region Hallands beslut om att tillfälligt stänga vaccinbokningarna över nätet.
– Det underlättar arbetet för oss och ger 80-plussarna en chans att få sitt vaccin, säger hon.

Läjesklinikens verksamhetschef Therese Mårtensson beskriver ett omfattande arbete som har gått åt till att hålla ordning så att rätt personer har fått vaccinet.

– Jag har själv suttit och ringt runt till de personer som inte är 80 plus och som inte tillhör fas ett. Det har varit ett gediget arbete som har krävts. En del blir arga och besvikna men det finns andra som accepterar beskedet, berättar hon.

Bakgrunden är att tidsbokningen till vaccinering på 1177.se legat helt öppen och saknat kontrollsystem, något som resulterade i att Region Halland på torsdagen meddelar att möjligheten att boka via nätet nu stängs.

Therese Mårtensson tycker att det är ett positivt beslut.

– Det underlättar för oss. Och det ger 80-plussarna en chans att få det vaccin som de har rätt till. Men man ska också ha respekt för att det finns en stor frustration bland 70-plussare, de har väntat på vaccin och de får hålla ut lite till, säger Mårtensson.

Therese Mårtensson konstaterar att tillgången på vaccin är starkt begränsad.

– Förra veckan fick vi 66 doser hit till vårdcentralen och den här veckan är det 0. Nästa vecka ska vi få 30 doser, säger hon.