Världens starkaste man har hittat nya utmaningar

Han tänkte bli bonde, men blev världens starkaste man. Nu berättar Magnus Samuelsson hur det kommer sig att han också blev bäst på armbrytning och att dansa i tv.

ANNONS
|

Tjejer har fått honom att ta avgörande steg. Redan första gången, direkt efter att ett förhållande tagit slut, bestämde han sig för att fokusera på viktiga saker.

Men att brorsans födelsedagspresent från mormor, en skivstång och 100 kilo vikter, skulle få en avgörande betydelse för hela hans liv, handlar så klart också om sällsynt målmedvetenhet.

– Jag såg egentligen tävlandet som ett kul avbrott bara. Jag jobbade hemma på gården hela dagarna och tränade på fritiden, berättade Magnus Samuelsson när han gästade Träningskompaniet i helgen.

Av bara farten blev han svensk mästare i armbrytning och bänkpress. Och när tävlingen ”Sveriges starkaste man” anordnades för första gången vann han den också, utan att egentligen ha förstått hur han bar sig åt.

ANNONS

Efter en överraskandebra insats i tävlingen ”Världens starkaste man” 1997 återvände han året därpå och tog hem segern. Hans far löste honom från förhoppningen att en gång ta över gården. Det blev träning på heltid.

– Det var en märklig känsla att vinna något man jagar efter så länge. Det är en stark känsla att få lyckas, summerade han.

2008 var sugetefter ännu fler styrketävlingar slut. Han sade hejdå till det offentliga, internationella livet och tänkte slå sig ned hemma i Kisaskogarna. Då ringde TV4 och frågade om han ville vara med i ”Let's dance”. Han tänkte nobba, men hans fru tyckte att han skulle ställa upp. Steget från komplett obekväm på dansgolvet till det årets mästare var långt.

– Det var helt harmlöst. Ändå skrek alla varningssignaler. Där hjälpte det inte mycket att man kunde välta en Volvo 940.

För tillfället fördriverhan tiden som skådespelare. Efter två säsonger med Arne Dahl-deckare springer han nu omkring i en internationell produktion med en yxa i handen och föreställer en dansk viking.

– Ingenting blev som jag trodde när jag var liten. Jag skulle ju bli lantbrukare.

ANNONS