De 36 anställda på Ruukki i Oskarström annonserar på Blocket efter en ny köpare till verkstaden.
De 36 anställda på Ruukki i Oskarström annonserar på Blocket efter en ny köpare till verkstaden.

Uppsagda söker ny arbetsgivare på Blocket

Det har knappt gått två veckor sedan de anställda på Ruukki i Oskarström fick veta att de förlorar jobben. Ruukki flyttar tillverkningen utomlands. Nu går de 36 uppsagda ut på blocket.se och annonserar – efter en ny arbetsgivare.

ANNONS
|

Den 11 juni i år fick de 36 anställda på Ruukki i Oskarström beskedet att fabriken ska läggas ned, produktionen av svetsade komponenter flyttas utomlands och de förlorar alla sina jobb.

Nu kontrar de med att annonsera efter en ny arbetsgivare – på köp- och säljsajten blocket.se.

Förhoppningen är att en av Ruukkis nuvarande kunder ska vilja köpa verkstaden och fortsätta driva den precis som tidigare och behålla alla anställda.

– Vi har frågat inför nedläggningen och chefen har sagt att vi gärna får forska i om någon annan vill ta över, säger verkstadsklubbens ordförande Alex Andersson.

”Tyvärr ingår inte vi i vår nuvarande arbetsgivares framtida strategi. Därför söker vi dig som fortfarande tror på svensk industri och svenska industriarbetare”, skriver de i annonsen och slår även ett slag för kamrater som fått gå vid tidigare varsel:

ANNONS

”Som backup finns också 22 duktiga medarbetare som var tvungna att sluta i våras.”

– De säger att de flyttar för att komma närmare kunden. Vår största kund är fem mil härifrån, i Lidhult. Hur ska de komma närmare dem i Polen? säger Kemal Hadzalic – som är initiativtagare till annonsen på Blocket.

–   Ända sedan Ruukki köpte oss har vi misstänkt att de kommer att lägga ner oss efter en kort tid.

Men är det en seriös annons? Eller vill ni bara rikta uppmärksamhet på er?

– Både och, får jag säga. Det är klart att vi vill hitta en köpare: vi har fina lokaler och det är bra folk som jobbar här, säger Alex Andersson.

Men tror ni företagsledare letar företag på blocket.se?

ANNONS

– Nja, men det sprider sig ju. Nu skriver tidningen om det och då får många företag veta det – och det är bra för oss!

ANNONS