Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT/arkiv
Bild: Jessica Gow/TT/arkiv

Ungdomsmottagningen varnar för ”ful gubbe”

En man ringde upp en tonårstjej och ställde frågor av sexuell karaktär. Han sade att frågorna skulle utgöra svarsunderlag i en undersökning för ungdomsmottagningen. Nu vill ungdomsmottagningen i Halmstad varna andra ungdomar.

– Det här ärendet är polisanmält. Vi skulle aldrig någonsin ringa upp ungdomar på det viset, säger Eva Thelander, avdelningschef på ungdomsmottagningen.

Det var hon som tog emot samtalet när en mamma häromdagen hörde av sig och berättade att hennes dotter som är i de yngre tonåren fått samtal ifrån en man som utgav sig för att komma ifrån ungdomsmottagningen. Han ska ha sagt att han ställde frågor som sedan skulle utgöra underlag i en undersökning.

– Man skulle kunna säga att han ställde frågor av sexuell karaktär och han ville veta väldigt ingående saker. Och vi ställer aldrig sådana frågor.

Om det finns fler ungdomar som varit med om samma sak eller om man skulle få ett liknande samtal framöver då tycker Eva Thelander att man ska prata med en vuxen.

– I det här fallet var det ju väldigt bra att den här tjejen pratade med sin mamma direkt.

För att markera allvaret i det som hänt tycker Eva Thelander att man också ska gå vidare och polisanmäla, precis som man gjort i det här fallet.

– Jag tycker att det här är allvarligt. Dels är det allvarligt i sig men när man dessutom utger sig för att vara ifrån en myndighet, det gör det hela ännu allvarligare, säger Eva Telander.