Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ungdomar misstänkta för försök till grovt blåljussabotage

När ungdomarna vägrade stanna sin bil inleddes en biljakt i centrala Göteborg. Efter att polisen lade ut en spikmatta på E6 tog allt stopp söder om Kungsbacka.
– Fyra personer i bilen greps och de är misstänkta för försök till grovt blåljussabotage, säger Göran Carlbom på polisen.

Biljakten inleddes vid 03.02 då en polispatrull försökte stoppa en bil i centrala Göteborg. När föraren inte stanna på patrullen tecken inleddes ett så kallat efterföljande.

– Det gick söder ut längs E6. I Kungsbacka la vi ut en spikmatta som bilen körde på och sedan tog det stopp i höjd med Fjäråsmotet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen ska ha lyckats få stopp på bilen genom att ha prejat den åt sidan.

– Det skedde i låg hastighet, säger Carlbom.

Tidigare under jakten ska det däremot ha gått snabbare.

– Det har gått i över tillåten hastighet, men inte i någon hiskelig fart, säger Carlbom fortsatt.

Under själva förföljande ska personerna i bilen ha kastat ut föremål mot en polisbil. Föremålen ska inte ha orsakat några skador på bilen eller poliserna som färdades i den.

När jakten tog slut greps fyra personer i åldrarna 16 till 17 år.

– Samtliga greps misstänkta för försök till grovt blåljussabotage och försök till grov misshandel. Föraren är misstänkt för fler brott, som grovt vårdslöshet i trafik och det finns även misstanke om att han kört bilen under påverkan av narkotika.

Är personerna kända av er sedan tidigare?

– De är i stort sett ostraffade sedan tidigare, säger Göran Carlbom.