Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ung man skjuten i båda benen

Strax efter klockan två under tisdagsnatten sköts en ung man i båda benen i Kungsbacka.

Mannen, som är i 25-årsåldern, är känd hos polisen sedan tidigare.

När polis kom till platsen under natten fann de mannen med skottskador i båda benen i närheten av Hålabäckskolan i centrala Kungsbacka.

– Vi kan se att han är skottskadad i båda benen, men han ska inte vara livshotande skadad, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst. 

Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han vårdades för sina skador under natten. 

Mycket folk på platsen

Polisen spärrade av platsen i närheten av skolan och tog offrets kläder i beslag. När polis anlände till platsen var det flera personer kvar vid den misstänkta brottsplatsen.

– Vi har tagit med ett antal personer till förhör som befunnit sig på platsen. Ingen är misstänkt för något brott, de har hörts för att se om de hört, sett eller varit med om något på platsen, säger Stefan Gustafsson. 

Teknisk undersökning under dagen

Platsen kring skolan är vid åtta-tiden på morgonen fortfarande avspärrad, och under dagen kommer en brottsplatsteknisk undersökning att genomföras.

– Det är fortfarande avspärrat, men avspärrningarna har minskat något. Det kommer genomföras en teknisk undersökning så fort det börjat ljusna, så det blir någon gång under förmiddagen, säger Stefan Gustafsson. 

Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord alternativt dråp. Ingen är i nuläget gripen.