Skadegörelse.
Skadegörelse. Bild: Polis

Ung man löpte amok – slog sönder hus

En ung man åtalas för att ha gått bärsärkagång i ett bostadshus och orsakat skador för 400 000. Mannen ska även ha slagit en boende i ansiktet.

ANNONS
|

Det var i juli förra året som en 20-årig man gick bärsärk i ett bostadshus i Varbergs kommun. Den unge mannen hamnade i en diskussion med en äldre man, som bor i huset.

Saker och ting ska snabbt ha eskalerat och enligt förhör med den äldre mannen fick 20-åringen ett spel och blev arg. Den äldre mannen försökte då att avstyra bråket genom att gå iväg. Men 20-åringen gav sig inte och följde efter och började kastar saker på honom.

Den äldre mannen bad honom att sluta. Då började 20-åringen att slå mot mannens ansikte. Mannen försvarade sig och slog tillbaka och sedan drog han ut 20-åringen på gräsmattan för att försöka hålla fast honom.

ANNONS

20-åringen fick då tag i någon form av tillhygge, varpå den äldre mannen sprang tillbaka in i huset.

20-årigen började då att slå sönder saker omkring huset. Enligt förhöret med den äldre mannen slog 20-åringen sönder fönster, ett bord på altanen och delar av mannens bil.

Skadegörelsen pågick i 20 minuter och under tiden låste mannen in sig på toaletten och ringde polisen. En kvinna som också är boende i huset hade under tiden låst in sig på ett rum tillsammans med en annan person.

Kvinnan beskriver i ett förhör att 20-åringen betedde sig livsfarligt.

Den äldre mannen gick sedan ut på ett tak i anslutning till toaletten och inväntade polisen.

20-åringen åtalas för misshandel och grov skadegörelse.

ANNONS