Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ung kvinna misshandlades grovt

Tre män överföll en flicka i tonåren i Kungsbacka på måndagskvällen. Polisen söker nu efter gärningsmännen som lämnade platsen i en silverfärgad bil. – Flickan ska ha blivit brutalt misshandlad, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Polisen larmades om misshandeln vid 17.40-tiden på måndagen. Den tonåriga flickan ska kort innan larmet ha blivit överfallen av tre för henne okända män.
– Vi får in att en ung kvinna ska ha blivit brutalt misshandlad vid Hamntorget i Kungsbacka. Vi har bara fått en kortfattad beskrivning än så länge av vad som har hänt, säger Peter Adlersson.

Kvinnan har förts till sjukhuset i Varberg för en undersökning.
– Vi fick in lite uppgifter innan hon kördes iväg till sjukhuset. Hon har uppgett att männen ska ha lämnat platsen i en silverfärgad bil och att de var helt okända för henne, säger Peter Adlersson.

Hon har ännu inte kunnat förhöras men har berättat att männen var i 25-årsåldern. Hennes skadeläge är för polisen i nuläget oklart.
– Men hon ska ha uppgett hon tappat känseln i sina ben, säger Adlersson.

Polisen vill nu ha in tips och iakttagelser från allmänheten om händelsen som rubriceras som en grov misshandel. Misshandeln ska ha varit helt oprovocerad och polisen har skickat ut en efterlysning efter den silverfärgade bilen som gärningsmännen ska ha lämnat brottsplatsen i.
– Men vi vill som sagt ha in fler tips om det är så att någon vet mer om det här eller har sett någonting, säger Peter Adlersson.

Polisen hoppas också kunna hålla nya förhör med den drabbade flickan.
– Jag vet inte riktigt när vi kan höra henne, hon genomgår väl en noggrann undersökning med tanke på hennes symptom. Vi har poliser på plats vid sjukhuset, säger Peter Adlersson.

Under måndagskvällen har polisen knackat dörr och sökt efter vittnen i närheten av brottsplatsen.

– Mig veterligen har vi inga direkta tips att gå på just nu, allt är väldigt oklart, men alla våra patruller har ju fått uppgifterna om den här bilen och vi har även patruller kvar vid brottsplatsen, säger Peter Adlersson.