Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Niklasson, ny chefredaktör på Hallands Nyheter Bild: Björn Olsson
Ulf Niklasson, ny chefredaktör på Hallands Nyheter Bild: Björn Olsson

Ulf Niklasson blir HN:s nya chefredaktör

Med en bakgrund inom sportjournalistiken och som redaktionschef på GP tar Ulf Niklasson nu över som chefredaktör på Hallands Nyheter.

Den 15 mars tillträder Ulf Niklasson som Hallands Nyheters nya chefredaktör. Han tar över efter Viveka Hedbjörk som fortsatt kommer vara chefredaktör för Hallandsposten samt leda ett utvecklingsprojekt inom Stampen som rör Göteborgs kranskommuner. Ulf Niklasson arbetar i dag som administrativ redaktionschef på Göteborgs-Posten men ser fram emot sin nya roll på HN.

– Det ska bli spännande och väldigt roligt. Jag älskar lokal kvalitetsjournalistik och jag vet att HN producerar mycket bra sådan. Att vara med i det arbetet och utveckla det med ännu mer bra innehåll var det som lockade mig, säger han.

Vad hoppas du kunna tillföra?

– Vi är inne i en optimistisk och stor framgångsperiod i hela koncernen när det gäller innehåll. Det handlar om bra lokal kvalitetsjournalistik som har bidragit till den här framgången. Jag tar med mig den erfarenheten jag har av journalistik och även alla de projekt som jag har varit projektledare för som exempelvis Göteborgsvarvet.

Ulf Niklasson började inom sportjournalistiken

Ulf Niklassons bakgrund inom journalistiken började framförallt i sportens värld. År 2000 började han som reporter på GP:s sportredaktion med att jobba med den då nya sportsajten.

– Sporten gick ju mycket i bräschen för att jobba med liverapportering då. Så under 2000 satt jag mycket på Ullevi och Scandinavium och rapporterade om sport.

Efter 1,5 år fick Ulf Niklasson frågan om att övergå till mer vanlig sportreporter med huvudfokus på den lokala fotbollen samt herr - och damlandslaget i fotboll. En roll han hade under tio års tid.

– Jag bevakade VM och EM och fick resa över hela världen. Det var extremt utvecklande som människa och en otroligt rolig tid. Det var under den här tiden som landslagsfotbollen växte publikt så när jag var i Budapest eller i London kunde det sitta 4 - 5000 svenskar på läktaren.

Tillbringade somrarna i Läjet

Efter de tio åren följde uppdrag som biträdande sportchef, sportchef och därefter administrativ redaktionschef på GP. Men nu tar Ulf Niklasson alltså steget över till Hallands Nyheter. Han är bosatt i Göteborgsområdet och kommer bo kvar där. Men då är ju frågan - hur ser den lokala kopplingen ut till Varberg och Falkenberg?

– Jag tillbringade ganska många somrar i Träslövsläge när jag var liten eftersom jag hade en kompis som bodde där. Så hela min månadspeng gick till att köpa glass i glasskiosken. När man blev äldre var det en hel del springande på John’s Place och jag har spelat mycket tennis vid fästningen. Jag ser fram emot att lära känna Varberg och Falkenberg mer och kommer vara noga med att träffa näringslivet, politiker, sport - och kulturvärlden i de båda städerna framöver. Jag hoppas på mycket utåtriktad verksamhet.

Namn: Ulf Niklasson.

Ålder: 51 år.

Bor: Sydvästra Göteborg.

Familj: Gift och har två döttrar.

Intressen: Sport, laga mat, försöker lära mig mer om vin och lokal öl, tycker om att åka skidor och har varje år en vandringsvecka i Alperna. Gillar att gå på konsert och sportevenemang.