Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kent Porter
Bild: Kent Porter

Tusentals hushåll utan ström

På grund av åska är just nu omkring 3 500 hushåll i Halland strömlösa. Enligt Eon är det sannolikt att ännu fler kommer drabbas av strömavbrott på grund av åskvädret.

Det är kunder till elbolaget Eon som drabbats av strömavbrott som orsakats av åska. Enligt företaget är det främst hushåll i Enslöv, Oskarström, Sennan, Slättåkra, Torup, Åled, Övraby som drabbats.

I Halmstads kommun är 3 473 hushåll i skrivande stund strömlösa. Detsamma gäller ett mindre antal hushåll i Hylte kommun och drygt 100 hushåll i Falkenbergs kommun.

– Det som händer när åskan slår ned i våra kraftledningar är att det följer ledningen till vår station där vår skyddsutrustning slår ifrån, då blir det strömavbrott, säger Peter Hjalmar, regionchef i syd för Eon.

Bör fler räkna med strömavbrott under kvällen?

– Jag kan tänka mig att det under kvällen, i och med att ovädret rör sig norrut, kommer det innebär att fler kunder blir strömlösa på grund av åska, säger Peter Hjalmar.

Tekniker beräknas vara på plats för att jobba med problemet vid 18-tiden men det finns i nuläget ingen prognos på hur lång tid arbetet kommer ta.