Partiledaren Ebba Busch Thor framför partiets nya grafiska profil. 
Partiledaren Ebba Busch Thor framför partiets nya grafiska profil. 

Trygghet i fokus för KD

”Trygghet och tillit” var temat när kristdemokraterna samlades till kommun- och landstingspolitiska dagar i Karlstad i helgen. 800 personer deltog, varav en procent var från Falkenberg och Varberg.

ANNONS
|

– Det färgades väldigt mycket av det tragiska som hände i Stockholm och vi hade en minnesstund på kvällen, berättar Georgia Ferris, vice ordförande för KD i Falkenberg.

Fler poliser, statlig sjukvård och skärpt vårdgaranti var några reformförslag som presenterarades.

Flyktingmottagning

– Jag tycker att både Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed var väldigt peppande. Deras tal fick oss att känna energi och kraft inför det kommande valet.

– Trygghet genomsyrade hela dagarna. Vi talade om hur trygga familjer bidrar till ett tryggt samhälle. Vi pratade även utrikespolitik. Till exempel om hur om hur vi bör ha en gemensam flyktingmottagning i Europa. Så att människor inte ska behöva riskera sina liv för att få asyl. Det spelar flyktingsmugglarna i händerna som det är nu, säger Georgia Ferris.

ANNONS

Hon hade sällskap av tre partikamrater från Falkenberg.

Inspirerande

Även Varberg hade fyra kristdemokrater på plats.

– Jag har ju varit med många gånger och det är väldigt inspirerande när 800 människor sitter och samtalar om sin politik, säger Roger Kardemark, ordförande i Varberg.

– Vi såg ju vid händelsen i Stockholm hur viktig tryggheten är. När det krisar ser vänder sig folk till varandra. Vi såg hur man omedelbart hjälptes åt och visade solidaritet och medkänsla och erbjudersin trygghet. Detta måste vi bygga vidare på.

ANNONS