Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Troligtvis inte mord bakom 60-årings död

Den 60-årige man som anträffades avliden, efter Killhults countryfestival, blev troligtvis inte mördad. Den inledande rättsmedicinska analysen talar inte för det.

60-åringen var saknad tidigt på söndagen efter festivalen och de senaste iakttagelserna av honom var i anslutning till festplatsen. Eftersom det inte sågs som troligt att 60-åringen försökte hålla sig borta, arrangerades stora sökuppbåd efter mannen. Flera hundra personer från frivilligorganisationer, hemvärnet, polisen sökte i närområdet och i vida områden i trakterna efter mannen.

Efter ett par dagar kunde polisen hitta mannen avliden i en damm, inte så långt från där han senast sågs. Det utfördes en draggning i dammen efter att vittnesuppgifter framkommit om att det hörts ett plask från vattensamlingen.

Polisen inledde en mordutredning för att utreda dödsorsaken. Rubriceringen gjordes delvis för att det var för tidigt att utesluta brott, samt att polisen betonade inledningsvis att en rubricering om mord gör att utredningen får ett större handlingsutrymme.

Mordutredningen har hamnat på Hallandspolisens enhet för grova brott. Enhetschefen, Cecilia Bergstén, kunde i går meddela att ett tidigt utlåtande från den rättsmedicinska undersökningen talar mot att 60-åringen skulle ha bragts om livet.

– Det är så att vi har ett preliminärt utlåtande från rättsmedicinska som pekar på att det inte är ett mord. Då är det viktigt att påpeka att det är ett preliminärt besked. Jag ser det ändå som viktigt att allmänheten blir varse att det troligen inte är ett mord, så att man kan känna sig tryggare i trakten och andas ut, säger Cecilia Bergstén.

Hon vill i nuläget inte gå in på eller kommentera ytterligare delar kring fallet, som exempelvis yttre skador på 60-åringen men ärendet kommer att fotsätta att utredas med mordrubricering.

– Vi fortsätter att utreda dödsfallet och vi kommer fortsätta att hålla förhör i ärendet tills vi är fullkomligt övertygade att det inte är ett mord och till det att rättsmedicin lämnar den slutgiltiga rapporten, säger Cecilia Bergstén, som meddelar att det kan dröja innan rapporten är färdig.