Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Tre olyckor på E6 inom loppet av en timme

En bil som körde in i mitträcket i södergående riktning i höjd med Getinge på söndagseftermiddagen orsakade därefter en kökrock. Lite senare körde en bil i diket i höjd med den södra avfarten vid Hallarna.

Det var vid 13.40-tiden som en personbil körde in i mitträcket på E6 i södergående riktning i höjd med Getinge, och räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

– Vi kommer att göra en totalavspärrning för att sanera vägbanan och sedan öppna ett körfält så fort vi hinner, sade Johan Wallin vid 14-tiden.

Två personer ska ha varit inblandade i olyckan.

– Bilen står på alla fyra. Vi har ambulans på plats men det verkar inte vara några allvarligare personskador, säger Johan Wallin.

I samband med avspärrningen kring den olyckan så uppstod en annan olycka då en buss inte uppmärksammade att det var stopp i trafiken. Bussen körde in i en annan bil, men inte heller den olyckan ledde till personskador.

– Först stängde vi av i samband med den första olyckan och då inträffade den här kökrocken och det blev lite jord och annan bråte på vägbanan. Men där var ingen som behövde avföras med ambulans i samband med någon av olyckorna, säger Johan Wallin.

Dryga timmen senare, vid halv tre tiden, fick räddningstjänsten rycka ut på ytterligare en trafikolycka på E6. En bil hade kört ner i diket vid den södra infarten i höjd med Hallarna.

– Där var lugnt på platsen och vi kunde vinscha upp den bilen som fortfarande var farbar och inga personskador där heller, säger Johan Wallin.

Trafiken rullar återigen som den ska på båda ställena.