Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/1

Trafikproblem efter oväder

Tisdagens skyfall har ställt till det i trafiken söder om Göteborg. Både på Västkustbanan och E6 har det varit problem.

Vissa tåg som trafikerar förbi Kållered söder om Göteborg har under tisdagen ställts in och andra har dragits med förseningar. Anledningen är tisdagens regnoväder som orsakade översvämningar i området.

– Det har blivit en översvämning i en gångtunnel vid Kållered station och det har gjort att vissa resenärer har valt att gena över spåren och då måste vi sänka hastigheten av säkerhetsskäl, sa Josefine Gröndahl på Trafikverkets pressjour på onsdagsförmiddagen.

Vid middagstid meddelade Hallandstrafiken att Öresundstågen går enligt tidtabell men att det kan kvarstå vissa förseningar på grund av störningar genom Mölndal.

Senare på eftermiddagen kom dock nya bud då samtliga Öresundståg ställdes in mellan Kungsbacka och Göteborg. Stoppet varade i flera timmar men vid 19.30 på onsdagen kom beskedet att tågen kunde köra hela sträckan igen.

Tåget som lämnade Halmstad 20.52 kunde alltså att kunna köra ända fram till Göteborgs centralstation.

Biltrafiken har också påverkats av vattenmängderna under onsdagen. E6 var en tid helt avstängd mellan trafikplats Kålleredsmotet och Torekullamotet men kunde öppnas upp igen under eftermiddagen.