Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikolycka skapar köer på E6

Räddningstjänsten larmades på fredagsmorgonen till en trafikolycka på E6 vid trafikplats 44. Föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Larmet om en personbil i en trafikolycka inkom till räddningstjänsten vid klockan halv 6 på fredagsmorgonen. Olyckan inträffade vid påfarten för E6, trafikplats 44, i riktning mot Göteborg.

– Olyckan har hänt på påfarten till E6 där en bil har voltat och ligger i diket. Föraren satt på slänten när vi kom fram, lite chockad men inte skadad, sa Mats Rydberg, räddningstjänstens inre befäl i Halmstad, strax efter att larmet inkommit.

Bilen låg enligt uppgift på taket i ett dike, cirka fyra meter från E6.

Ena körfältet, i norrgående riktning, var avstängt till följd av olyckan och ambulans, polis och räddningstjänst var på platsen.

Cirka 45 minuter efter att olyckan inträffat meddelade polisen att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

– Föraren hade inte körkort och patrullen på plats har gjort en bedömning om vårdslöshet i trafiken, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Vid klockan 07.14 uppgav trafikverket att trafiken inte längre var påverkad.

– Bilen kommer att behöva bärgas under dagen, så då kan trafiken komma att påverkas igen, säger Fredrik Svedemyr.