Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
BILD: Pontus Ludahl / TT Arkiv

Trafikkaos på E 6 – vägen avstängd till midnatt

Trafiken i norrgående riktning står stilla på E6 mellan Hjärnarp avfart 37 och Hallandsås avfart 38 efter att en tankbil lastad med saltsyra har kört i diket.

Avspärrningen kommer inte att hävas förrän vid midnatt enligt uppgifter som kan komma att ändras under eftermiddagen och kvällen. 

Även södergående riktning var under ett tag avstängd men nu har avspärrningen tagits bort. 

Ingen person har kommit till skada. Räddningstjänsten från flera orter i Skåne är på plats, även Laholms räddningstjänst var kallad till platsen, men har återvänt. Ambulans var också på plats, men kunde återvända.

Tankbilen är märkt med farligt gods och i lasten finns saltsyra. Men enligt Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid Polisen Region Syd, är det ingen fara för allmänheten. 

– Avspärrningen gjordes kraftfull till en början utifrån osäkerheten om tanken var fullastad eller tom. Det var en försiktighetsåtgärd. Men nu är avspärningen i södergående riktning borta och trafiken flyter på, säger hon.

Anledningen till den utdragna avspärningen är att fordon med rätt utrustning för bärgningsarbetet ska kunna komma fram till olycksplatsen. 

Enligt Åsa Emanuelsson var olycksplatsen smått kaotisk till en början med den täta fredagstrafiken inför helgen. 

– Folk som fastnade i bilköerna blev stressade och började vända på vägen. Det var väldigt stökigt ett tag, säger hon. 

Trafikverket har på sin hemsida information om olyckan och hänvisning till alternativa vägar för trafikanter som ska norrut.