Traditionen med nyårsdagspizza står sig

Coronapandemi eller inte, på nyårsdagen käkas det pizza. På Mackans bodega låg förhoppningen att komma upp i 600 pizzor.

ANNONS
LocationFalkenberg||

När tidningen besökte Mackans bodega i Skogstorp hade beställningarna börjat trilla in. Men en stor skillnad är att det inte är många som kommer för att äta sin pizza på plats.

– Det är mer hemkörning nu, vi har knappt någon servering, säger Milos Ignjac, Mackan, som driver den populära pizzerian i Skogstorp.

Hans söner driver en likadan pizzeria i Varberg.

Pizzadagen nummer ett

Nyårsdagen har blivit pizzadagen nummer ett för många. För Kerstin Svensson och Kjell Andersson har det blivit en tradition att ta ut bilen, en Ford Thunderbird 55, och åka till Skogstorp och äta pizza.

– Det är en nyårstradition, vi åker hit och äter finpizza.

ANNONS

Mackan har drivit pizzerian i sex år och har vunnit en rad utmärkelser och priser. Pizzan ”Westcoast finest” har prisats och är mycket populär. Men på nyårsdagen är det en annan pizza som efterfrågas mest, nämligen kebabpizzan.

Förra året gick det åt hela 600 pizzor under nyårsdagen. Enligt Mackan brukar det ligga på mellan 400 och 600. När tidningen var där ett par timmar efter öppnandet hade 80 pizzor beställts.

– Jag tror att det blir 600 i år igen, säger han.

Vad äter du själv en dag som denna?

– Jag tror säkert att det blir pizza.

En koll dagen därpå visade att det sammanlagt blev 520 sålda pizzor.

ANNONS