Tonåringar kvaddade bilar för 130 000

Skolungdomar förstörde bilar för 130 000 kronor – och filmade alltihop för att lägga ut i sociala medier.

ANNONS
|

Det var vid lucia förra året som ungdomar på promenad orsakade skadegörelse för minst 130 000 kronor.

Den minderåriga pojkesom nu åtalas för skadegörelsen säger att det bara ”brann till” i skallen och han tog ut det över kommunensbilar, parkerade på Vallås i Halmstad.

Åtta bilar och en brevlåda förstördes med stenkastning och sparkar.

Den 15-åriga flicka som står medåtalad för skadegörelsen, alternativt medhjälp därtill, skrev ”god jävla jul” på en bilruta, allt medan en tredje flicka, som inte är straffmyndig, filmade händelsen.

Tanken var att lägga ut filmen i sociala medier.

En kvinna som passerade och försökte få skadegörelsenatt upphöramöttes av att pojken tog ”dansande steg” mot henne och gjorde ”tummen upp”. Vittnet upplevde det som obehagligt ochbestämdesig för att gå hem och hämta hjälp.

ANNONS

Polis kom till platsen och medan ett vittne förhördes kom de tre ungdomarna gående och vittnet kunde direkt peka ut dem.

Pojken vill i efterhand inte se filmen från skadegörelsen eftersom han skäms.

Han åtalas för ytterligare en skadegörelse på en bil samma dag, då med skador för 30 000 kronor. han åtalas också förolaga hot och övergrepp i rättssak efter att han misstänks ha hotat en flicka över telefon– även det i december.

Den medåtalade 15-åriga flickan är också åtalad för en rad snatterier i klädbutiker.

Skadeståndskrav riktas mot ungdomarna, men också mot deras föräldrar, som vårdnadshavare eftersom de åtalade inte är myndiga.

ANNONS