Tidningsredaktion i Kungsbacka utrymd

På fredagsmorgonen utrymdes tidningen Norra Hallands redaktion på grund av ett mystiskt paket. Klockan 12.05 sköt polisens bombtekniker sönder paketet. Innehållet var ofarligt.

ANNONS
|

Polisen spärrade av delar av centrala Kungsbacka efter bombhotet. Klockan 12.15 meddelade polisen att faran är över.

- Vi har skjutit på paketet med vatten och det var inget farligt i den, säger Magnus Larsson, polisens insatschef på plats.

Paketet ska enligt polisen ha innehållit gröna växter. Omgående efter att paketet skjutits sönder tog polisen bort avspärrningarna och inom kort avvecklar de även insatsen på platsen.

- Vi ska nu undersöka resterna av paketet och sedan prata med dem som jobbar i fastigheten om de fått ta emot några hot, säger Magnus Larsson.

Paketet hittades vid halv tio på fredagsmorgonen. Polisen spärrade av delar av centrala Kungsbacka och utökade avspärrningen två gånger.

ANNONS

- Vi evakuerade de personer som var i byggnaden närmast tidningshuset, säger Magnus Larsson.

Det ska ha berott på risken att eventuellt splitter skulle ha färdats åt det hållet vid sönderskjutningen av paketet. En timme efter att larmet inkom var polisens bombtekniker från Göteborg på plats i Kungsbacka.

Elisabeth Blide, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på Norra Halland berättar om händelsen.

– Vi hittade ett paket på trappan vid halv tio-tiden. Eftersom vi hade öppet receptionen så tyckte vi det var underligt att den som lämnat paketet inte kom in och gjorde det, så vi drog öronen åt oss. Plus att det ser lite annorlunda ut, om jag säger så, säger hon.

På vilket sätt såg det annorlunda ut?

– Det handlar mycket om att det inte ser ut som ett postpaket. Det är ingenting man förväntar sig att en läsare eller bekant skulle ställa på trappan.

Enligt Blide föreligger det inte några konkreta hot mot tidningen.

– Nej, och förhoppningsvis är det ingenting. Jag vill inte förespegla att det är någonting som det kanske inte är, säger hon.

Totalt har Norra Halland 17 medarbetare, varav ett femtontal var på plats när paketet lämnades.

ANNONS