Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eftertraktade. Våren är högsäsong för fritidshusförsäljningen, i år märker mäklarna av att efterfrågan kommit i gång tidigare än normalt. Troligtvis bidrar det milda vårvädret.

Tidig vår satte fart på stugruljansen

Många sommarstugor byter ägare under våren. Försäljningen kom i gång tidigare än vanligt i år - mycket på grund av det milda vädret. Men förra årets vackra sommar tros också spela roll.

– Förra sommaren var fruktansvärt bra och minnet av den lever kvar hos många köpare. I år vill man ha en egen stuga att åka till, säger Patrik Frimodig, mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Han upplever att det fina vårvädret har fått köparna att vakna tidigt, även om utbudet fortfarande är sådär. Många säljare vill vänta.

– De hänger inte med, en del har förutfattade meningar om att man ska sälja vid påsk, men då är utbudet större och konkurrensen hårdare. Jag har sålt två hus nu på en vecka – utan visning.

Ett hundratal fritidshus i Halland finns ute till försäljning på Hemnet. Sajtens klickstatistik visar att intresset för fritidshus har ökat med 15 procent i landet jämfört med förra året, samtidigt som utbudet minskat med sex procent.

– Milt väder och låga räntor kan ha bidragit till att intresset för fritidshus har vuxit, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet, till TT.