Thomas fick rätt – skulden togs bort hos Kronofogden

Thomas Johansson kamp mot Transportstyrelsen lönade sig. Uppgifterna om hans skuld tas bort från Kronofogdens register.

ANNONS
|

I början av augusti skrev HN om Thomas Johansson från Simlångsdalen, som hade hamnat i Kronofogdens register efter att han inte hade betalt fordons- och trängselskatt till Transportstyrelsen.

Thomas hade aldrig fått några betalningsavier, utan dessa hade av oklar anledning skickats i retur till Transportstyrelsen vilket myndigheten också bekräftade. Inte förrän skulderna gått till indrivning hos Kronofogden blev Thomas Johansson kontaktad men då var det för sent.

Han överklagade beslutet till Kronofogden och nu har myndigheten beviljat att skulden tas bort från registret eftersom man anser att Thomas invändning ”gjorts sannolik” och att uppgifterna om hans skuld därför är missvisande.

ANNONS

– Jag blev jätteglad när jag fick beskedet, berättar en lättad Thomas Johansson.

– Efter artikeln har folk ringt till mig och berättat om liknande händelser och att de inte har kommit någonstans. Jag tänker att det kan bli en kick för dem att jag berättar det här.

Som egen företagare har Thomas Johansson märkt vilka konsekvenserna blir av att finnas i Kronofogdens register. Han har exempelvis inte kunnat köpa saker över nätet mot faktura.

– Har jag inte gjort fel då tar jag strid. Man ska inte ge sig, säger han.

ANNONS